21 Mart 2013 Perşembe

Ve F.Bahçe medyaya sarıldı


Ve F.Bahçe medyaya sarıldı

İşte Sporx.com farkıyla, davetlilerini bile şaşırtan hatta "Kamera şakası mı bu?” dedirten, 1907 çatısı altında gerçekleşen "gizemli” F.Bahçe - medya buluşmasında yaşananlar…

SPORX ÖZEL – 3 Temmuz şike sürecinden bu yana medya ile arasında adeta fırtınalar kopan F.Bahçe sonunda medya konusunda tarihi bir adım attı.
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun bilgisi dahilinde gerçekleşen "off the record” yemekte Ali Koç'un, 1907 Derneği'nin çatısı altında sarı-lacivertli camia tarafından özellikle 3 Temmuz sürecinde zaman zaman "F.Bahçe düşmanı!” olarak görülen (!) medya mensuplarıyla bir araya geldiği ortayı çıktı…

Taraflar yaklaşık 3 saat süren bu "gizemli" toplantı "Burada konuşulan burada kalsın" sözüyle sözüyle noktalanırken bazı isimlerin daveti kamera şakası sandığını dile getirmesi bu buluşmanın ne denli enteresan olduğunu özetlemiş oldu.
Ve Sporx.com "off the record" olduği için yaklaşık bir haftadır gizli kalan bu gizemli yemeğin detaylarına ulaştı.
İşte yemekte öne çıkanlar ve yaşananlar…
F.Bahçe yönetiminin bilgisi dahilinde 1907 derneğinde gerçekleşen davet Ali Koç'un "Yönetimdeki arkadaşlarla oturup konuştuk. Sizlerle bir araya gelip fikir alışverişi yapmaya karar verdik” sözleriyle start alırken, gazete spor müdürlerinin yer aldığı gecede dikkat çeken isimler özellikle sarı-lacivertli kulüple 3 Temmuz sürecinde ciddi derecede gerginlik yaşayan Serhat Ulueren, Halil Özer ve Serdar Ali Çelikler oldu…

Yemeğe katılan bir çok isim için şaşırtıcı gelen bu davette en dikkat çekici konu ise 3 Temmuz sürecindeki yayınlarıyla F.Bahçelileri bir hayli kızdıran dahası, bu süreçte Ali Koç'un kendisiyle ilgili söylediklerinden dolayı hakkında dava açtığı Serhat Ulueren'in de geceye katılması oldu. Hatta Ulueren de bu şaşkınlığını, "İnanın bu davet geldiğinde kamera şakası yapıldığını sandım. Daha sonra araştırdığımda doğru olduğunu öğrendim çok şaşırdım” sözleriyle dile getirdi.
Koç, dava açmasına sebep olan konuyla ilgili olarak da, "Serhat çıkıp televizyon ekranlardan benim seni işten kovdurttuğumu işe aldırtmadığımı söylüyorsun. Bunlar yalan. Böyle bir şey yok. İnanıyorum ki aramızda bundan sonra güzel ilişkiler, dostluklar olacak” dedi.

Ali Koç'un yanı sıra 1907 Derneği'nin önde gelen isimlerinin de katıldığı gecede en çok ilgi ve alakayı Telegol programının yapımcısı Serhat Ulueren'in görmesi dikkat çekti. 1907 Derneği yöneticilerinden birinin "Peki Serhat bey bu Telegol'ün Fenerbahçe düşmanlığı nerden geliyor?” sorusuna Ulueren'in "Bizim böyle bir ön yargımız yok. Ama Erman hocanın durumu malum. Kendisinin Aziz Yıldırım tarafından Lig TV'den attırıldığını düşünüyor. Gökmen abi (Özdenak) zaten G.Saraylı. Ziya abi (Şengül) de geçmişten Aziz beye kızının nikahıyla ilgili bir kırgınlığı var. Onun dışında genel bir kırgınlığı kızgınlığı hüsumeti asla yok. Valla Kaya da (Çilingiroğlu) böyle değildi ama bizim programın havasından mı suyundan mı bilmiyorum hepsinden daha Fener karşıtı gözüküyor (gülüyor). Tabii işin esprisi. Bizim program olarak Fener'e karşı bir önyargımız asla yok” cevabını verdi.
Koç'un bir taraftan "3 Temmuz sürecinde medya niye bize böyle davrandı?” sorusunun cevabını aradığı diğer taraftan "Artık aramızdaki bu kavgayı bitirip sarılalım dost olalım” daveti yaptığı bu yemekte dikkat çeken bir başka isim de 3 Temmuz sürecindeki yayınları ve özellikle Aziz Yıldırım'ın Metris resmini yayınlamasından dolayı muhabirleri idmanlara ve stada alınmayan Habürtürk Gazetesi'nin spor müdürü Halil Özer ve başkan Aziz Yıldırım'ın son NTV programında hedef aldığı spor yazarı Serdar Ali Çelikler oldu. Özer'in resim konusunu gündeme getirdiği ve yayınlarını savunduğu yemekte Ali Koç'un hemen yanı başında o gecesi "I love you Koç” tweeti atan Vatan spor müdürü İbrahim Seten otururken, gecenin en çok konuşan isimi ise Hürriyet spor müdürü Mehmet Arslan oldu.
Elbette gecenin en çarpıcı görüntüsü Ulueren'in davalık olduğu Ali Koç ve 1907 yöneticileriyle arasındaki samimi sohbet olurken, taraftar kısa bir zaman için de F.Bahçe Başkanı olmasa bile yönetim kurulundan bazı isimlerin katılacağı ikinci bir yemek organizasyonu konusunda fikir birliğine vardı. Şimdi asıl merak konusu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın iki hafta içerisinde gerçekleşcek olan buluşmaya katılıp katılmayacağı...

HABER: Tahir KUM