12 Nisan 2013 Cuma

ERDOGAN SEN ÇILDIRDIN MI ?

ERDOGAN SEN ÇILDIRDIN MI ?

Almanya'nın tanınmış gazeteci-yazarlarından Jürgen Elsässer blogunda R.T. Erdoğan'a açık bir mektup yazmış. . RTE için (Türklerin ve bütün zamanların gelmiş geçmiş en büyük komutanı) kelimelerinin baş harflerini alarak GRÖFATZ adını takmış...Okumanızı tavsiye ediyorum..

Erdogan, Sen çıldırdın mı?

Jürgen Elsässer’den çılgın bir saldırgana açık mektup!


Sayın ekselans,

Türkler’in gelmiş geçmış en büyük ve değerli başkomutanı !

Sen tamamen kafayı mı yedin? Sen, Tel Aviv’in delisi Netanjahu ile, 3. Dünya Savaşını çıkartmak yarışına mı girmek istiyorsun ? Son senelerde Türk ekonomisini epeyce yükseltip benim de naçizane taktirimi kazandıktan sonra, şimdi herşeyi o askeri götünle tekrar yıkmak mı istiyorsun?

Sana ne oluyor? İki sene öncesine kadar İsrail’i savaş ve işgal politikası (Gaza) yüzünden şiddetle yeriyordun, saygımı kazandın. Ama, 2011 baharından, Libya‘dan, beri taraf değiştirdin,“Gaddafi-Rejimine karşı” – yoksa “Erdogan-Rejimine karşı mı demeliydim”? – olanları destekledin ve şimdi kendin Suriye’ye karşı en ön cephede bulunuyorsun. Seni iten nedir? Yeni-Osmanlı rüyası mı? Yoksa sana birileri para mı ödüyor? Gülen mi?

Erdoğan dikkat et: Osmanlıların’da katıldığı son Dünya Savaşı, Sizin devletinizin sonu oldu; Atatürk ancak bugünkü Türkiye’yi kurtarabildi. İkinci Dünya Savaşında doğru davrandınız ve savaşa girmediniz. Neden üçüncü bir savaşta milletini mahvetmeye kalkıyorsun? Yoksa Sam Amca ve Netanjahu’nun sizi dışarda bırakacağını mı sanıyorsun?

Şimdi neden kızıyorum: 3. Ekim’den beri Suriye’ye ateş ediyorsunuz. Daha önceden orada korku ve dehşet saçan terroristleri donattınız. Sizin sınır şehirleriniz, teröristlerin askeri kampları oldu. Ve bu gecen iş zıvanadan çıktı: Sen bir Suriye yolcu uçağını, Moskova’dan geldiği için ve askeri malzeme taşıdığı iddiası ile inişe mecbur ediyorsun. Riyakarlığın daha büyüğü var mı? Kendiniz tonlarca yüksek teknoloji silahını teröristlere veriyorsunuz ve sivil bir uçağın sivil yolcularının bavullarında elektrikli traş makinesi arıyorsunuz, belki el bombası olarak da kullanılır diye. Sivil bir uçağı indirmek, – bu bir kovboy filmi. Sanırım bu daha hiç olmamıştı.

Biz de Almanya’da Türk yolcu uçaklarını inişe zorlamaya başlayalım mı? Bizim sınır memurlarımız da, senin milletinin Almanya‘ya neler kaçırdığına baksınlar mı? Biz de ondan sonra bu kaçak malların ülkemizin güvenliğini tehlikeye attığını iddia ederek, seni, Başkomutan bozuntusunu, bunlardan sorumlu tutalım mı? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini toplantıya çağırıp, sırf savunma amacıyla, Türk sınırının içine birkaç defa ateş edelim mi? Sizin çok yakınınızda bizim de birkaç savaş gemimiz var. Hayır? Sen bunu enternasyonal hukuka aykırı bir saldırı olarak mı görüyorsun? Haklısın. Ama Sen Suriye’ye karşı aynen bunu yapıyorsun.

Duyduğum kadarıyla, Senin halkın bir savaş istemiyormuş. Kendi Türklerini dinle ve mantık yoluna, barışa geri dön. Türk Ulusu, büyük bir tarihi olan, büyük bir Ulustur. Türk Ulusu başında büyük bir devlet adamının olmasını hak eder; çılgınlık veya yabancıların parası ile körleşmiş bir komutan bozuntusunu değil.

Dostane selamlarımla,

Jürgen Elsässer