15 Haziran 2011 Çarşamba

OLMADI KEMAL AMCA...



Muhterem cemaat;
Biliyorsunuz ki 14 Haziran seçimleri AKP'nin zaferiyle(!) sonuçlanmıştır.Bu aslında pek de beklenmeyen bir sonuç değildi zira seçimden önce hemen herşey AKP lehine planlanmış,kurulmuş saat gibi işledi. O kadar dakik bir saat gibi işledi ki hem skandal üstüne skandallar patlatan ÖSYM bile durduramadı bu planı. AKP medyası o kadar güçlü ki halkın gözünü sadece ve sadece AKP'nin sözde icraatlarıyla ve HAYAL MAHSULU seçim vaatleriyle bir güzel boyadılar.Kargaların bile güldüğü sözde "ÇILGIN Proce" bile akil adamlarca tartışıldı güya! AKP'ye muhalefet yapan iğneden ipliğe herkes,kurum en tepeden alenen tehdit edildi,hakkında işlem başlatıldı,mahalle baskısı oluşturuldu ve hatta tutuklandı,hapislere konuldu.
RTE o nev-i şahsına münhasır kişiliğiyle gayet güzel bağdaştırdığı "mahalle kabadayısı" edalarında meydanlardan adeta "alayına gider hüleyn" tarzında çıkışları,hedef göstermeleri,tehdit ve şantaj adledilebilecek birçok söylemleriyle gerilimi iyice artırıp rakiplerinin de sevyesini düşürme çabasından vazgeçmedi yine..
AKP "Habur" skandalı sonrası yükselen MİLLİYETÇİLİK dalgasıyla kendine tehdit oluşturacak MHP'yi seçime sayılı günler kala "KASET" yoluyla vurdu.
Artık herkesin bildiği bir "DERİN AKP" veya "imamınordusu" kavramları ilköğretim çağında dahi tanınmıştır, daha kötüsü kanıksanmıştır. Artık bu tarz nokta operasyonlarında düğmeye kimin bastığı ve işi kimin gördüğü aşikar olmuştur.
Buraya kadar yazdıklarımın hemen hepsi zaten geçmiş seçim ve referandum dönemlerinden aşina olduğumuz tablolardır.. Yalnız buraya kadar hiç değinmediğim bir Yeni CHP söyleviyle seçime iddialı girmek isteyen,fark yaratmak isteyen,yeni söylemleriyle ve adaylarıyla merkeze,hatta sağa yaklaşıp oy oranını yükseltmek isteyen bir Kemal Kılıçdaroğlu gerçeği vardı geçmiş seçimlerden farklı olarak.
Kılıçdaroğlu malesef belki acemilikten,belki AKP'nin tuzaklarını sezememesinden birçok hata yaptı seçim sürecinde.Çok boş ve iktidar tarafından mizah malzemesi olarak sıkça kullanılan "Benim Adım Kemal , Ben parayı bulurum" dan tutun da yükselen milliyetçilik hissiyatının tam aksine "Bedelli Askerlik" ve "Kürtlere Özerklik,Af" gibi zamanlaması ve yer son derece hatalı ve AKP'nin ekmeğine yağ süren birçok söylemin içine girdi Kılıçdaroğlu. AKP'nin yumuşak karnı olan "Habur,Kürt Açılımı ve Skandallar, Yolsuzluklar" üzerine gideceğine, YENİ CHP söylemi altında halka kimsenin pek de inanmadığı "aile sigortası,her yoksula 600 lira" gibi içeriği dolu olsa bile halka ütopik gelen sloganlarla gidildi.
Evet Habur yüzünden Kürt açılımı yüzünden ve yolsuzluk dosyalarının hayli kabarması ve Erdoğanın aşırı agresifliği üzerinden hayli puan kaybeden AKP'nin açıklarını Yeni CHP adeta tek tek YAMADI...
Haburu yapan AKP idi, ama Habur unutuldu herkes bir anda "özerklik ve bedelli askerlik" konuşur oldu.Yeni CHP adeta intihar etti bu noktada. Halkın nabzını iyi tutamamıştı CHP.
Bütün bunların üstüne bir de Sol ile CHP ile yakından uzaktan alakası olmayan ,hatta sağcılığıyla meşhur bazı popüler kişilerin de partiden aday gösterilmesi ve merkeze hatta sağa kayan (örnek türban açılımları) tutumlarıyla küstürülen bir kısım sol seçmen üstüne parti içi çekişmelerin de kesinlikle tuz biber ekmesi CHP'nin seçim başarısızlığındaki önemli faktörler olmuştur.
Buraya kadar seçim döneminin fotoğrafını çekmiş olduk. Seçimden sonra ise CHP'den sağ tandanslı adayların tek tek kopmaları, parti içi hesaplaşmaların yine parti imajına zarar vermesi ve muhtemel bir parti içi restleşm- hesaplaşma dönemi bekliyor CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu. Kişisel görüşüm Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi yönündeydi fakat kendisi savaşmadan gitmek istemiyor ve %26 oy almasını başarı olarak ilan ediyor ki bu tamamen yanlıştır Bu seçim bir iktidar değişimi seçimiydi CHP açısından ya hep ya hiç seçimiydi.Zaten onun için kopartılmadı mı bunca YENİ CHP tantanası? Sonuç ne oldu peki? Aynı Tas Aynı hamam..Yine parti içi savaş. Bu savaştan yine CHP zararlı çıkacaktır. Olmadı Kılıçdaroğlu...