30 Mart 2012 Cuma

Bu Yazıyı Aleviler Okusun:Seçmeli Ders Aldatmacası

             Muhterem Cemaat ; biliyorsunuz ki  TBMM gündeminde bir milli eğitim sistemi değişikliği var. Bu değişiklikte bahsi geçen bir sürü çarpıklık ve alakasız maddeye ramen ben bu yazıda bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Efendim  "4+4+4 olacak" dediler, "biz kesintisiz eğitimi 12 yıla çıkarıyoruz" dediler, milletin gözünü önce bir boyadılar. Sonra baktılar ki milletten homurtular yükseliyor, önce TMBB komisyonundaki adeta "Gladyatör" savaşlarını andıran,tanımlamak için "REZALET" kelimesinin bile hayli yetersiz kaldığı düzeysizliği, orta çağ zihniyetini örtbas etmek için canla başla suni gündemler oluşturdular sonra baktılar ki yine olmadı ortalıkta 20 milyar dolar ihalesiz rant söylentileri, kızların uzaktan eğitimle okullardan alınması, erkeklerin çocuk işçi olarak kullanılmasının önünün açılması falan ayyuka çıktı ne yapsak ne yapsak dediler bu sefer uzaktan eğitim olayına bi ayar verdiler ama yine olmadı insanlar yine huzursuzluklarını dile getiriyor yurdun her yerinde 4+4+4 yasasına karşı eylemler düzenleniyor, bu sefer polis zoruyla bu eylemleri düzenleyen ve katılanlara en orantısız ve kontrolsüzünden şiddet ve orman kanunlarını bile yaya bırakacak şekilde hukuksuzca saldırdılar.Ama yine olmadı bu sefer insanlar daha çok haykırmaya,bu yanlışı heryerde dile getirmeye devam ettiler her ne kadar medya bu olayları mümkün olduğu kadar görmemeye,duymamaya ve küçümsemeye çalışsa da yeterli olmuyordu.Bu sefer ne yapalım ne yapalım derken yine en bilindik en etkili taktiklerini uygulamaya karar verdiler "Din Sömürüsü" evet. Biliyorlar ki bu kör cahil milletin sırtına çıkıp sabahtan akşama kadar kırbaçlamanın ve gık dememesinin tek bir yolu var kurdukları cümleler içerisinde "din, iman, kuran, allah, muhammed, başörtüsü" gibi sözcükleri yerleştirip "eşşeğin" keyfine varmak... Zorunlu din dersini kaldıracakları yerde üzerine başka dersler getiriyorlar.Bu bakanlığın ismi milli eğitim mi yoksa dini eğitim mi ?
           MHP'nin de desteğini alarak hemen tasarının arasına "Seçmeli Kuran Dersi, Hz.Muhammed'in Hayatı" dersleri gibi kel alaka maddeler ekleyerek toplumun büyük bir kesiminin sesini "DİN" kalkanının arkasına saklanarak kesmeyi hedeflediler. Zaten bu iktidarın temel politikası budur. Gelmek istediğim nokta da burasıdır. "Seçmeli Kur'an Dersi" demek çok büyük bir aldatmacadır.Herkes şunu bilmelidir ki 35-40 kişilik sınıf mevcudlarında 8-10 yaşındaki öğrenciler arkadaşlarının bir kısmı Ben Kuran dersi almıyorum, Ben Hz.Muhammed'in Hayatı dersini almıyorum  veya alıyorum diye birbirinden ayırılamaz. Bu seçmeli dersler öğrenciler tek tek ayrılarak değil, sınıf sınıf ayrılarak verilir. Örneğin 5-A sınıfı seçmeli ders olarak Kuran alır. Yani 5-A sınıfından 3 kişi "ben bu dersi almıyorum" diyemez.Yasal olarak deme hakkı tanınsa bile diyemez.Hem o topluluğa uyumsuzluk, dışlanma korkusu ve ya öğretmen baskısı gibi birçok etken işin içine girdiğinde o çocuğun bahsi geçen dersleri almama,reddetme gibi bir şansı zaten otomatikman ortadan kalkar.
          Şimdi gelelim ikinci kısıma; "Eee ne olmuş yani Kuran dersi alsa ne olur, Hz Muhammed'in hayatını öğrense ne olur!? " Hiç birşey olma elbette.Bilgiden zarar gelmez fakat bu ülkede "sünni müslüman" olmayan milyonlarca insan var.Alevisi var,lazı var kürdü,çerkezi,ermenisi,süryanisi bir sürü etnik kökeni ve dini inancı farklı kimse var.Siz bu insanların çocuklarını böyle bir okul baskısı,sınıf baskısı,hoca baskısı ve emrivakisi altında sünni müslümanlığını dikte etmeye çalışır ,onları asimile etmeyi hedeflerseniz( BOP gereği) elinize sadece kin ve nefret tohumları ekilmiş genç beyinler geçer.Birbirinden nefret etmeye başlar içten içe düşman edersiniz o çocukları. " AA Eren sen kuran dersi almıyor musun? aa Ali sen muhammedin dersine neden gelmiyorsun? yoksa sen müslüman değil misin? yoksa sen GAVUR musun?" soruları bu çocukların muhatap olacağı ilk sorulardır.Devamındaki dışlanma ve kavgayı siz düşünün!!!
            Siz bir taraftan Alevi insanların yakılmasına göz yumacaksınız, onları seçim meydanlarında aşağılayacak, ötekileştirecek, hakaretamiz hitaplar içerisinde bulunacaksınız, onların ibadet ettikleri yerleri devlet olarak tanımayacaksınız, ondan sonra onların çocuklarına "dindar nesil yetiştireceğim" söylemi altında zorla kendi mezhebinizi dikte etmeye çalışacaksınız ve sonra bu ülkede barış ve huzur ortamından bahsedeceksiniz.
             İnsan oğlu uzaya çıktı fakat biz hala bu köhnemiş fikirlerle,sakat beyinlerle mücadele etmek durumunda kalıyoruz.Bilim üretmek şöyle dursun genç beyinlerimizin hurafelerle,adına din denilen ama altında binbir türlü Atatürk ve Laik cumhuriyet düşmanlıkları zırvalarıyla doldurulmaması adına mücadele vermek zorunda kalıyoruz (ki burada gerçek din ve gerçek dindar insanları kesinlikle ayrı tutuyorum.burada bahsettiğim dini alet ederek beyin yıkanmasıdır). Elbette insanların dinlerini özgürce yaşamasında kimsenin engel olmaya hakkı yoktur ama bir tarafa kepçeyle verir gibi görünürken diğer tarafın gözünü çıkarıyorsanız işte sizin samimiyetsizliğiniz burada kendini belli eder ve amacınızın aslında çok çok farklı olduğu ortaya çıkar.
 
@OffluHoca